Wat is Snarf.eu?

Op www.snarf.eu kunt u als verkoper (particulier of zakelijk) uw eigen digitale producten te koop aanbieden.

 

Wat zijn digitale producten?

Digitale producten zijn producten die na aankoop via het internet te downloaden zijn. Na aankoop kan het geopend worden via uw I-pad, e-reader, mobiele telefoon en/of computer. Enkele voorbeelden van digitale producten zijn: muziek, e-book, video, luisterboek, video-cursus, foto en software.

 

Welk voordeel levert het verkopen van mijn digitale producten op?

Bij het verkopen van digitale producten:

 • heeft u weinig tot geen productiekosten
 • heeft u geen verzendkosten
 • is het distributiesysteem volledig geautomatiseerd
 • is het product direct te downloaden en te gebruiken
 • kunt u uw product onbeperkt verkopen
 • heeft u meer pure winst

 

Hoe maak je een digitaal product?

Op internet is veel informatie beschikbaar over hoe je een digitaal product maakt. We voegen ter informatie een tweetal weblinks voor u toe:

Het kan natuurlijk ook zijn dat u al een eigen digitaal product heeft. U heeft bijvoorbeeld eigen muziek die u in eigen beheer wilt uitgeven en online wilt verkopen.

 

Hoe kan Snarf.eu mij helpen bij het verkopen van mijn digitale product?

Snarf.eu biedt u de mogelijkheid om uw digitale product te koop aan te bieden. Hierbij kunt u zelfstandig uw product(en) plaatsen (maximaal 96 mb) en beheren en zelf uw verkoopprijs bepalen (minimaal € 1,20). Ook kunt u uw orders en verkoopstatistieken bekijken. Snarf.eu maakt gebruik van de betaalmethodes iDEAL en PayPal.

 

Ik wil graag mijn digitale product via Snarf.eu verkopen. Hoe kan ik een account aanmaken?

U kunt op verschillende manieren een Snarf.eu account aanmaken.

 • u kunt gebruik maken van de knop “Nu direct starten met verkopen!”. U komt dan op de pagina “verkopersregistratie”. Op deze pagina vult u uw gegevens in. Na het invullen klikt u op “registreren”. U krijgt dan vervolgens het bericht dat uw account is aangemaakt en dat er een activeringslink naar uw e-mailadres is verzonden. Ga naar uw e-mailaccount en open het e-mailbericht. In het e-mailbericht klikt u op de activeringslink. Uw account voor Snarf.eu is nu geactiveerd. U kunt nu inloggen met de gebruikersnaam en wachtwoord die u tijdens uw registratie heeft gekozen.
 • indien u een Facebook-, Google+-, Instagram- en/of Twitter account heeft, kunt u bij het inlogscherm klikken op een van de social media iconen. Er verschijnt een aanmeldscherm. Klik vervolgens op “aanmelden”. U komt dan op de pagina “wijzig uw verkoper details”. Op deze pagina vult u uw gegevens in. Na het invullen klikt u op “opslaan”. U ziet bovenaan het bericht “succesvol bewaard”. U heeft nu een Snarf.eu account.

 

Hoe kan ik inloggen op mijn account van Snarf.eu?

U gaat naar de knop “inloggen”. U wordt vervolgens doorgeleid naar het inlogscherm. U heeft de mogelijkheid om in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om via uw social media account van Facebook, Google+, Instagram of Twitter in te loggen.

 

Hoe kan ik mijn digitale product uploaden?

In het verkopersmenu aan de linkerkant ziet u het item “mijn producten”. Als u hierop klikt, komt u bij een overzichtsscherm. Rechtsbovenaan bevindt zich de knop “nieuw”. Wanneer u hierop klikt, volgt er een vervolgscherm. Hierbij kunt u gegevens over uw product invoeren. Na het invullen klikt u op “toepassen” of “opslaan”. U ziet bovenaan het bericht “succesvol bewaard”. U heeft uw product geüpload.

 

Hoe kan ik mijn orders en verkoopstatistieken bekijken?

In het verkopersmenu aan de linkerkant ziet u het item “configuratiescherm”. Wanneer u hierop klikt, kunt u uw totaal aantal bestellingen en uw statistieken bekijken.

 

Met welke kosten moet ik bij Snarf.eu rekening houden?

Snarf.eu rekent 5% provisie per download. Verder dient u rekening te houden met transactiekosten. Klik hier voor meer informatie over kosten.

 

Hoe ontvang ik de winst van de verkoop van mijn digitale product?

Uw winst wordt, na aftrek van de provisie en transactiekosten, aan het einde van elke maand overschreven naar uw bankrekeningnummer. Het is van belang dat u uw bankrekeningnummer bij “verkopers account” hebt ingevuld.

 

Kan ik de verkoop van mijn digitale product via Snarf.eu extra promoten?

Ja, de verkoop van uw digitale product wordt via de social media accounts van Snarf.eu extra gepromoot.

 

Heeft Snarf.eu tips voor mij als verkoper?

 • Voordat u uw eigen muziek, e-book, software, foto, luisterboek, video of een ander digitale product wilt verkopen, adviseren wij u om u goed te verdiepen in het thema beschermen van het intellectueel eigendom.

  Nederland kent de volgende soorten intellectueel eigendomsrecht: , Octrooirecht, Merkenrecht, Tekeningen- en modellenrecht, Auteursrecht, Handelnaamrecht, Naburige rechten, Databankenrecht, Kwekersrecht en Chipsrecht. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar: www.rijksoverheid.nl

  We lichten drie soorten intellectueel eigendomsrecht kort voor u uit:
  • Merkenrecht
   Een merk is een teken om producten of diensten van een onderneming te onderscheiden. Het merkenrecht maakt het mogelijk om een merkt nauwkeurig vast te leggen. Ondernemers moeten hun merk inschrijven als zij het willen beschermen. Na registratie mogen anderen het merk niet gebruiken zonder toestemming. Zij mogen ook geen vergelijkbare naam voeren, als dit verwarring geeft met het beschermde merk. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar: www.rijksoverheid.nl en www.boip.int
  • Auteursrecht
   Het auteursrecht (copyright) beschermt werken van letterkunde, wetenschap of kunst. Het auteursrecht helpt de auteur om zijn werk te beschermen tegen misbruik door anderen. Het auteursrecht is geregeld in het Auteurswet. Deze wet regelt onder meer het overdracht auteursrecht en beperkingen auteursrecht. Voor de duidelijkheid merken wij op dat op werken die op het internet worden vertoond, ook auteursrecht rust. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar: www.rijksoverheid.nl en www.auteursrecht.nl
  • Naburige rechten
   Naburige rechten zijn rechten op het werk van uitvoerende kunstenaars, platenmaatschappijen, filmproducten en omroeporganisaties. De bescherming van naburige rechten lijkt op die van het auteursrecht. De naburige rechten staan in het de wet op de naburige rechten. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar: www.rijksoverheid.nl en www.auteursrecht.nl
 • U heeft een duidelijke ambitie en u zit met boordevol ideeën. Maar hoe zit het met de financiering van uw project? Snarf.eu wilt u op weg helpen en geeft u een opsomming van een aantal nuttige links.

 

Nu direct starten met verkopen!

 

Ga naar boven